2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
500 g tagliatelle (metélt tészta)
30 dkg gomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ dl fehérbor
2 dl tejszín
olívaolaj
só, őrölt bors
friss petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE:

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, olívaolajon fonnyasszuk meg őket. Eközben a megmosott, megszárított gombát tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra vagy szeletekre. Tegyük fel főni a tésztát.

A gombát adjuk hozzá a hagymához, és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt borssal. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk addig, míg a lé kb. felére redukálódik.

Adjuk a gombához a tejszínt, és alacsony lángon főzzük kb. öt percig. Végül szórjuk a gombára az apróra vágott friss petrezselymet, és forgassuk össze az időközben kifőtt tésztával.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés