2019. Augusztus 21. szerda


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg padlizsán
extra szűz olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg hámozott, átpasszírozott paradicsom (lehet konzerv is)
friss bazsalikom
friss oregano
frissen őrölt bors
olasz fűszerkeverék
6 dkg parmezán
40 dkg mozzarella sajt


ELKÉSZÍTÉSE:

Vágjuk fel a padlizsánt 1-1,5 cm-es csíkokra, sóban pihentessük kb. 3 órát, lefedve. Serpenyőben forró olajban pirítsunk fokhagymát, paradicsomot és bazsalikomot. Főzzük sűrűre, közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. A padlizsán levét nyomkodjuk ki, serpenyőben süssük ki bő olajban mindkét felét. Süssük meg a cukkinit is. A sütőt 175°C-on indítsuk el. Egy tepsibe vagy jénai tálba helyezzünk egy réteg paradicsomos pürét, majd padlizsánt és cukkinit, rá a parmezán és mozzarella sajtot. Rétegezzük mindaddig, amíg vannak hozzávalók.

Kb. 15-20 percet süssük. Langyosan vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Az étel készülhet cukkinivel is, amit ugyanígy feldarabolunk, de nem szükséges előzetesen besózni, mint a padlizsánt. Vegyítve is felhasználhatjuk a kétféle növényt, ez esetben mindkettővel a leírtak szerint járjunk el, tehát a padlizsánt elősózzuk, a cukkinit azonnal felhasználjuk.

Szerző Zsidek László Ízvadász








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés