2018. Május 26. szombat
A merevedési zavar, vagy orvosi néven erektilis diszfunkció egy nem is olyan ritka probléma, mint gondolnánk. A 40 éves kor feletti férfiak közel 40%-ának vannak legalább enyhe fokú panaszai. Becslések szerint a világon több mint százmillió férfit érint ez a kellemetlen tünet. Kezelésére napjainkban is folyamatosan zajlanak a kutatások, az eddig használatban levő gyógyszerek ugyanis egyáltalán nem kockázatmentesek, ráadásul az érintett férfiak körülbelül 1/3-ának problémáját képesek csak orvosolni.

A Wisconsin-Madison Egyetem urológusai kifejlesztettek egy olyan péniszimplantátumot, mely meleg hatására megkeményedik, ezzel természetes merevedést utánozva. Brian Le, urológus professzor és az implantátum kifejlesztője szerint szemben a jelenleg alkalmazott, pumpa-alapú péniszimplantátumokkal, melyek sebészi beültetése és aktiválása is nehézkes, olykor akár kellemetlen is lehet, ez az új flexibilis anyag egy egyszerűbb és olcsóbb urológiai műtéttel behelyezhető. Maga az implantátum egy rendkívüli rugalmasságáról híres, nitinol nevű fém anyag. Egyik nagy előnye, hogy testhőmérsékleten inaktív marad, csak meleg hatására veszi fel kemény állagát. Le és csapata jelenleg még egy olyan „irányító készüléken” dolgozik, melynek segítségével a nitinol megkeményedéséhez szükséges hőtöbblet egyszerűen kiváltható, és az eszköz működésbe hozható.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>

Le szerint, ha a szükséges tesztelések sikeresnek bizonyulnak, és találmányuk 5-10 éven belül piacra kerülhet, több százezer háborúban sérült katona, rákos betegségből felgyógyult páciens, illetve egyéb betegségek mellékhatásaként erektilis diszfunkcióban szenvedő férfi számára nyújthatnak majd megváltást.

Jó hír pikkelysömörrel küzdőknek! > > >     


Forrás: Medipress
2017. 01. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés