2018. Június 21. csütörtök
Mire az ember élete derekát eléri, a gyerekkori szokások kevésbé számítanak, az viszont nagyban meghatározza a testsúlyunkat, hogy milyen partnerrel élünk együtt.

“Ez részben jó hír, hiszen így felülírhatjuk a gyerek- és fiatalkori rossz szokásainkat, részben viszont kevésbé jó hír, mert ha a párunk nem megfelelően táplálkozik, mi is jó eséllyel hanyagoljuk el magunkat. Nem baj tehát, ha a szüleink túlsúlyosak voltak és egészségtelenül éltek, felnőttként mindezt felülírhatjuk” – fogalmaz Chris Haley professzor.

Köhögős a gyerek? Itt a legújabb terápia!>>>

Akárhogy is, a szakemberek egy részét meglepte a University of Edinburgh friss kutatása, amely szerint a genetikánál és a neveltetésnél jóval fontosabb az, hogy a párunk hogyan él. Ha a pár egészségesen étkezik és rendszeresen mozog, sokkal kisebb az esélye az elhízásnak. Mindez azt mutatja, hogy sosem késő életmódváltásba kezdeni, és a legszerencsésebb az, ha a pár közösen dönt az egészségesebb életmód mellett. A kutatás során a szakemberek 20 ezer olyan embert vizsgáltak, akik skót családokban nőttek fel. A tanulmány a a PLoS Genetics című szaklapban került publikálásra.


Forrás: Medipress
2016. 03. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés