2017. Február 27. hétfő
Ön is azok közé tartozik, akiknek minden nyáron hetekig viszket, folyik, eldugul az orra, könnyezik a szeme? Legszívesebben az utcára sem menne ki abban az időben, amikor a kellemetlenségeit okozó növény virágzik? Bár erre nincs lehetőség, szerencsére a szénanátha tünetei enyhíthetők a Schüssler-sók használatával.

parlagfuves

Immunrendszerünk védi a szervezetünket a kórokozóktól és az egyéb ártalmaktól, de eközben olykor túlbuzgónak bizonyul: egyes anyagokra túl érzékenyen reagál, és hevesen fellép ellenük. A védősejtek pusztulása során a szervezetünkben felszabaduló különféle mediátorok, mint például a hisztamin és a leukotrien okozza a kellemetlen légúti allergiás tüneteket, a nyálkahártya duzzanatot, a tüsszögést, az orrdugulást, a viszketést és az orrfolyást, amelyet gyakran szemirritáció is kísér.

Allergén füvek, fák, virágok

parlagos

Légúti allergiát (a penész, a házipor atkája és az állatszőr mellett) leggyakrabban az egyes növények, például a nyír-, a mogyoró-, a juhar-, vagy a hársfa, a fűfélék vagy a gyomnövények, köztük a különösen sokak életét megkeserítő parlagfű virágpora, pollenje okoz. Az allergén növények virágzási idejének megfelelően akár több hónapig is eltarthatnak ezek a bosszúságok, ráadásul minden évben számíthatnak rá az érintettek. A parányi pollenek ellen nehéz védekezni, hiszen a levegőben és a ruhákra, bőrre, hajra tapadva mindenhová elkerülnek. Az érintetteknek ajánlatos allergiavizsgálattal azonosítani azt a növényt, amely számukra allergénnek bizonyult, hogy nagyobb eséllyel készülhessenek rá. Így, ha tehetik, időzítsék a szabadságukat ennek virágzási idejére, és olyan helyet - például tengerpart vagy hegyvidék - válasszanak úti célul, ahol a lehető legkevesebb pollenjével találkozhatnak. A szénanátha tüneteinek enyhítésében segíthet a homeopátia eszköztára is, sőt, a megelőzésre is van mód, ha az allergia csúcsszezonja előtt néhány héttel elkezdik alkalmazni a megfelelő Schüssler-sót.

Schüssler sókkal az allergia ellen

Allergia esetén kétféle Schüssler-só alkalmazható a tünetek enyhítésére.

Akut, intenzív tünetek esetén negyedóránként váltogatva 1 tabletta Nr.8. Natrium chloratum D6 és 1 tabletta Nr.3. Ferrum phosphoricum D12 alkalmazható a panaszok enyhüléséig. Enyhébb panaszok esetén az allergiás időszak végéig napi 3x1 tabletta Nr.8. Natrium chloratum és Nr.3. Ferrum phoshoricum alkalmazása javasolt napi váltában, melyet akár másfél liter szénsavmentes ásványvízben is feloldhatunk.

A Schüssler-sók kedvező áron akár innen is megrendelhetőek.


Szerző: Kiss Éva
2016. 07. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés