2024. Április 25. csütörtök
A paradicsom nyersen is egészséges, ám a hőkezelés növeli a benne található likopin hatását, emiatt kutatók szerint a főtt paradicsom fogyasztása hozzájárulhat a rák, a csontritkulás és a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez.

<p>A likopin erős antioxidáns, amely más, zöldségekben, gyümölcsökben lévő tápanyagokkal ellentétben sokkal hatásosabb főzés, feldolgozás után. Legfőbb forrása a paradicsom, amelynek egyéb összetevői segítenek megelőzni a gyulladásos folyamatokat és a vérrögök képződését – derült ki az American Journal of Lifestyle Medicine című folyóiratban a lédús zöldséggel kapcsolatos kutatásokat összefoglaló áttekintésből.</p><p>A szerzők, Dr. Britt Burton-Freeman és Dr. Kristin Reimers szerint közismert a paradicsom fogyasztása és bizonyos betegségek, például a prosztatarák, a szívbetegség és a csontritkulás  ritkább előfordulása közti kapcsolat is. A szakemberek szerint a paradicsom és a belőle készült élelmiszerek könnyen elérhetők, olcsók és sokféle formában lehet őket kapni, ezért ezek fogyasztására buzdítanak.</p>
Forrás: vital.hu
2018. 09. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés