2018. Április 27. péntek
A férjünk vagy feleségünk hatása életminőségünkre akkor is megmarad, ha a társunk már nem él – derül ki egy friss kutatásból.

Azok a párok, akik hosszú éveket töltöttek el egymás mellett, egyfajta függésbe kerültek egymástól, így aztán a partner személye és körülményei azután is kihatnak az életminőségre, hogy ő maga már ne él – tudjuk meg a University of Arizona kutatásából. “Ha a párunk magas életszínvonalon élt, mielőtt elhunyt, ez a színvonal jó eséllyel a halála után is megmarad. Ugyanez fordítva is igaz: ha nehéz körülmények között élt, az özvegy is nagy valószínűséggel szegény marad, akár évekkel a halál után is” – összegzi a lényeget a kutatást vezető Kyle Bourassa az egyetem sajtóközleményében.

-----------------------------------------hirdetés-------------------------------------

Egy meseszép virág, ami erősíti immunrendszerünk >>

---------------------------------------------------------------------------------------

A felmérés több ezer idős pár életét vizsgálta 18 európai országban és Izraelben. Ennek keretében 546 olyan pár adatait elemezték, ahol az egyikük meghalt, és 2566 párét, akik még mindketten életben voltak. A Psychological Science című szaklapban publikált kutatás szerint nem volt jelentős különbség az életminőségben a két csoport esetében, mivel az együtt töltött évtizedek során a párok élete olyannyira összefonódott, hogy a körülményeken a halál sem tudott jelentősen változtatni.


Forrás: Medipress
2016. 02. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés