Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Mandulás hólabdák



th_mandula1.jpg [1]Hozzávalók:
2 tojásfehérje
csipetnyi só
1/3 csésze cukor
1-1/2 csésze kókuszreszelék
1 tk. mandulaszirup
1/4 tk. őrölt szerecsendió
3 ek. liszt
9 db félbevágott koktélcseresznye
1/4 csésze szeletelt mandula
Elkészítés:

Melegítsük közepes hőmérsékletűre a sütőt. Keverőtálban verjük fel kissé a tojásfehérjét, adjuk hozzá a sót, a cukrot, majd verjük kemény habbá. Óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük bele a kókusz felét. Szórjuk bele a szerecsendiót és a lisztet, majd a maradék kókuszt.

Egy fagylaltkanállal vagy kisebb merőkanállal formázzunk kisebb halmokat és tegyük sütőpapírra. Süssük őket világosbarnára, díszítsük mandulaszeletekkel és cseresznyével. Hidegen szervírozzuk.

További karácsonyi receptek [1]

 


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/mandulas_holabda