Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Libamáj Calvados-szal és sült almával



Hozzávalók:
40 dkg hízott libamáj
4 ek. olaj
4 savanykásabb alma
0,5 dl Calvados (almapálinka)
só, frissen őrölt bors
majoránna

Elkészítés:

Vágjuk a libamájat vékony szeletekre. Sózzuk kissé, borsozzuk, szórjunk rá majoránnát, majd negyed óráig pihentessük. Ezalatt vágjuk ki az almákból a magházat és szeleteljük fel. Az olajban süssük pirosra a májat, de vigyázzunk, hogy belül még finom omlós maradjon.

A maradék olajban pirítsuk meg egy kicsit az almaszeleteket, a végén pedig öntsük rá az almapálinkát.

Helyezzük a májat és a sült almaszeleteket felváltva egy tálra, és köretként tegyünk mellé sült hagymakarikákat és tört vagy tepsis burgonyát.

További karácsonyi receptek [0]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/karacsony27.htm