Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Gyümölcs- és zöldséglével az Alzheimer-kór ellen

Az Alzheimer-kór állandó kutatások és tanulmányok témája. Szinte nincs is ember, aki ne tudná, hogy mit jelent e szörnyű szellemi leépüléssel, emlékezetcsökkenéssel és az intellektuális funkciók folyamatos romlásával járó betegség, mely néha hónapok, máskor néhány év alatt teljes elbutuláshoz vezet.

A kutatások számos biokémiai eltérést igazoltak, de kialakulásának vagy okának meghatározásában a mai napig nagyszámú kérdőjel van. Nem található hajlamosító vagy egyértelműen előre jelző tényező, ami alapján megmondhatnánk, hogy kiknél alakul ki ez a betegség.

Az amerikai King Countyban úttörő kutatást végeztek az Alzheimer-kór kialakulásával kapcsolatban. A Kame Projekt keretében 1836 japán származású személyt vizsgáltak 1992-től 2001-ig. Érdekes módon fordított arányosságot fedeztek fel a természetes vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség- és gyümölcslevek fogyasztásának mértéke és a betegség kialakulása között, vagyis minél többször fogyasztottak egy héten a levekből a vizsgált személyek, annál kisebb volt a szellemi leépüléssel járó betegség kialakulásának a kockázata. Egyértelműen igazolták, hogy a gyümölcs-, zöldséglevek fogyasztása fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében.

Ez a fontos információ még inkább arra sarkallhatja a szakembereket, hogy a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztására hívják fel pácienseik figyelmét, hiszen most már egyértelmű, hogy nem csak a szív-és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, de e szörnyű betegség minél későbbi kialakulásában is nagy hasznunkra lehet.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes/health/alzheimer_gyumolcs.htm