Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A családon belüli erőszak áldozatainak segélyszervezetei



Eszter Ambulancia
Telefon: 466-9872
Cím: 1525 Budapest, Pf.: 41.
www.eszteralapitvany.hu

Az ambulancia kiemelt figyelmet fordít a jelentkezők adatainak védelmére és személyiségi jogai tiszteletben tartására: a bizalmi elv alapján a munkatársak tudomására jutott valamennyi tény, körülményt titokként kezeli. Az ambulancia egy bérelt lakásban működik, ez sokak számára barátságosabb, mint egy kórház pszichiátriai osztálya.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT)
Telefon: 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal)
www.bantalmazas.hu
e-mail: okit@ncsszi.hu

Az ország egész területéről ingyenesen hívható Telefonszolgálat a hozzátartozók közötti erőszak (párkapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, illetve a háztartáson belül a rokonok, családtagok által elkövetett erőszak), prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak segítésével foglalkozik.

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE)

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80/505-101
Hívható: este 18-22 óra között
www.nane.hu

A NANE 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. A segélyvonalra, amely mind a mai napig az egyetlen célzott telefonos szolgáltatás e téren, immár nyolcadik éve érkeznek a hívások az ország minden részéről.

Caritas Lelkisegély Szolgálat
Telefon: 06-80/505-503
Hívható: este 6 és reggel 6 között

A Caritas telefonszolgálat már 11. éve működik. 2000. május 1-jétől bővült az elérhetősége, a korábbi négynapos ügyelet helyett ma már a hét minden napján, 12 órás időtartamban várják a rászorulók hívásait. A szolgálat katolikus szerrezet, és a szakma szabályai szerint anonim.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/csaladon_beluli_eroszak_segely