Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Almás zellersaláta



Hozzávalók:
20 dkg zellergumó
20 dkg alma (valamilyen kevésbé édes fajta)
fél kk. porcukor fél citrom leve
2 ek. könnyű majonéz
fél dl tejszín
Elkészítés:

A meghámozott zellert uborkareszelőn vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, meghintjük a porcukorral és egy kevés citromlével elkeverve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha a zellercsíkok kissé megpuhultak, meghámozzuk az almát, és azt is vékony csíkokra vágjuk az uborkareszelőn.

Összekeverjük az almát a zellerrel, hozzáadjuk a tejszín és a majonéz keverékét. Ízlés szerint tehetünk még hozzá a citromléből, sóból, cukorból. Jól behűtve tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/almas_zellersalata