Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Virslis lencseleves



th_virslis_lencseleves.jpg [1]
lencseleves1 [1]
Hozzávalók:
25 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1 púpozott evőkanál finomliszt
1 dl tejföl
2-3 virsli
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.

Adagonként körülbelül 24 g fehérjét, 18,5 g zsírt, és 38,2 g szénhidrátot tartalmaz.


Elkészítési idő:
1 óra + áztatás
Energia (kcal):
416
Energia (kj):
1739
Forrás:

Tippek:

A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.

 

További szilveszteri receptek [1]


Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/themes-inter/rec/lencseleves_virslis1.htm