Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Spárga spenótmártással



sp_sp [0]
Hozzávalók:
1 kg fehér spárga
1 kávéskanál margarin
1 csipet cukor

A spenótmártáshoz:
200 g párolt vagy fagyasztott spenót
2 vöröshagyma
200 g tejszín
2 evõkanál margarin
bors
zöldségételekhez való fûszerkeverék

Elkészítés:

Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára fõzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fûszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron, és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában fõtt burgonya és könnyû bor illik hozzá.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept28.htm