Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Almás-mazsolás rizs



th_almas-mazsolas-rizs.jpg [1]Hozzávalók:
3 ek. margarin
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínű mazsola
1,5 csésze csirkealaplé (lehet leveskockából is)

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél.

Öntsük rá a csirkealaplevet, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 9,8 g; koleszterin: 23 mg; nátrium: 469 mg; teljes szénhidrát: 59,1 g; rosttartalom: 2,3 g; fehérje: 5,2 g


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
339
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

A basmati rizs nagyon illik ehhez az ételhez.

További koleszterinszegény receptek [1]


Tanácsok:
Epebetegek fokhagyma és hagyma nélkül készítsék.


A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/themes-inter/rec/rizs.htm