Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Minden második dohányzó le szeretne szokni a cigarettáról

Minden második dohányzó ember le szeretne szokni a cigarettáról - közölte az egészségügyért felelős államtitkár a november 21-i Ne gyújts rá! Világnap alkalmából.

Akik szeretnének leszokni a dohányzásról, az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központban szakszerű segítséget kérhetnek, akár ingyenes telefonhíváson keresztül is. A szolgáltatás eddig több ezer embernek segített letenni a cigarettát. A leszokáshoz az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni azt, és támogatni kell a magatartásváltást. A dohányzásmentes naptól az államtitkár azt reméli, hogy segít elindulni azoknak, akik szeretnének leszokni.

Magyarországon körülbelül minden negyedik ember dohányosnak vallja magát, az elmúlt években azonban csökkent a számuk. A dohányzás felborítja a sejtek alapvető működését, 10-15 évvel megrövidíti az életet, és számos káros szövődménye ismert, leszokás után pár évvel viszont kisebb az infarktus és a stroke valószínűsége, valamint a tüdő állapota is javulásnak indul.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/dohanyzas_leszokas_segitseg