Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A világ négyszáz legjobb orvosegyeteme között van a Semmelweis

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) 2019-es nemzetközi képzésterületi rangsorában.

Az élettudományok, valamint az orvos-egészségtudományi képzésterületi rangsorban a Semmelweis Egyetemet a 301-400., a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolta a THE. A Semmelweis Egyetem európai viszonylatban a legjobb 200 között szerepel - tették hozzá. A régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták.

A legjobb természetes praktikák a megfázás megelőzésére >>> [0]

A rangsor élén az Oxfordi Egyetem áll, dobogós helyen végzett a Harvard és a Cambridge is.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálatakor - az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan - öt terület (oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció) 13 teljesítménymutatója alapján mérik az intézményeket, de a módszertant mindig az adott képzésterülethez igazítják - olvasható a közleményben. A listán több mint 1250 egyetem szerepelt, amelyek között hét magyar is volt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/sote