Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

7 tanács a klimax idejére

Szerencsére a nők harmada semmilyen kellemetlenséget nem észlel a változás korában, szinte észrevétlenül zajlik. A másik harmadnál enyhék a klimax tünetei, és csak egyharmaduk tapasztal olyan súlyosabb problémákat, amelyek orvosi kezelést igényelnek. Sokszor még a közvetlen környezet sem veszi észre, hogy egy nő a változás korába jutott. Lehet, hogy nem is olyan félelmetes ez a korszak? Íme hét fontos tanács, amitől könnyebb, szebb lesz ez az időszak.

1./ Figyelje teste működését, és forduljon időben orvoshoz!

A változókor általában 40 éves kor körül kezdődik, és 10-15 évig is eltarthat úgy, hogy az utolsó menstruáció 50 éves kor körül jelentkezik. Néhány év eltérés természetes, ha azonban a menopauza már 40 éves kor előtt bekövetkezik, előfordulhat, hogy a változókor már a harmincas évek elején elkezdődik. Ezt nevezzük korai klimaxnak.

2./ Mondjon le a dohányzásról, kerülje a stresszt!

A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a dohányzó nők korábban érik el a változó kort, mint a nemdohányzó társaik, mégpedig annál korábban, minél többet dohányoztak. Sietteti a klimaxot a pszichés megterhelés, a folyamatos otthoni, munkahelyi gondok.

3./ Éljen egészségesen!

Késleltethetők a klimax tünetei [0], ha sportol, vitaminban és fehérjékben gazdag ételeket fogyaszt, elegendő időt fordít a pihenésre, sokat tartózkodik a szabad levegőn.

Fogyasszon a klimax tüneteit enyhítő, kellemes ízű gyógyteát.

Megnézem a Gyógyfű Kft. BARÁTCSERJE TERMÉS GYÓGYTEÁJÁT > > [1]

4./ Enyhítse a klimax tüneteit, sokkal jobb lesz a közérzete!

Szintén tudományos kutatások igazolják, hogy bizonyos növények hatásosan csillapítják a hőhullámokat, a verítékezést, az alvászavart, az ingerlékenységet. A gyógyszeripar számos készítményt állított elő ezekből a gyógynövényekből. A szexuális életet nehezítheti az ebben a korban nem oly ritka hüvelyszárazság, a síkosító krémek egyszerű megoldást nyújtanak erre a problémára.


[2]

5./ Fordítson figyelmet a kiegyensúlyozott szexuális életre!

Ne száműzze életéből a gyertyafényes vacsorát, a szexisebb ruhadarabokat! Ha kicsit odafigyel, a vágyakozás akár élete végéig fenntartható, ami sok boldog perccel fogja még megajándékozni Önt és társát.

6./ Ne hagyja, hogy a kilók felszaporodjanak!

A változókor elején elkezdődik a súlygyarapodás akkor is, ha nem változtat korábbi étkezési szokásain. Teste jóval kevesebb energiát használ fel, lassul az anyagcsere. Nincs más megoldás: kevesebb kalória, több mozgás, sportolás. Még egy előny írható a sportolás javára: kedélyállapota jelentősen javul, endorfinok, „boldogsághormonok” szabadulnak fel a testben. Ebben az időszakban talán erre van a legnagyobb szükség.

7./ Gondolkodjon pozitívan!

Nem oly rég sokan meg sem élhették a klimax időszakát. Az átlagéletkor azonban sokkal hosszabb lett, így még több évtized áll Ön előtt, nem mindegy, hogyan rendezi be további életét. Hölgyeim, nagy lehetőségek várnak még Önökre: nyakukba vehetik a világot, élhetnek a hobbijuknak, akár új szakmát tanulhatnak, művelődhetnek, lehetnek kiváló nagymamák, segíthetnek másokon. A korral bölcsesség is jár, figyeljenek egy kicsit befelé, így adhatnak át szeretteiknek abból az élettapasztalatból, amelynek már birtokában vannak.

A Gyógyfű Kft. BARÁTCSERJE TERMÉS GYÓGYTEÁJA hatásosan enyhíti a kellemetlen tüneteket> >  [3]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/het-tanacs-klimaxhoz