Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ne menjen le a nap a te haragoddal

A legtöbb pár tisztában van azzal, hogy árt a kapcsolatuknak, ha haraggal fekszenek le – azt azonban már tudósok állítják, hogy mindez a nyugodt, pihentető alvást is szabotálja.

Aki dühösen hajtja álomra fejét, jó eséllyel nem tud leállni: folyamatosan a konfliktuson jár az esze, ami fokozott szív- és érrendszeri tevékenységet okoz.

A legjobb természetes ránctalanító összetevők >>> [0]

Az Iowa State University pszichológusai 436 önkéntes alvását vizsgálták, miután haragjukkal kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki. A résztvevőket arról is megkérdezték, hogyan reagálnak adott helyzetben, mennyire bosszantja fel őket, amikor mások kritizálják viselkedésüket, reakciójukat.

“Az eredményekből egyértelműen kiderül, hogy a harag hatására romlik az alvásminőség, sőt, sokan egyáltalán nem képesek elaludni sem” – olvasható a Journal of Research in Personality című szaklapban publikált anyagban.

Agyunkat fiatalító művészet >>> [0]

Kiderült az is, hogy aki a dühöt képes kontrollálni, illetve lefekvés előtt feloldani, lényegesen jobban alszik, mint a kezeletlen dühkitöréssel álomra készülő társai. Amennyiben a dührohamnak az alváshiányhoz eleve köze van, a szituáció gyakran ördögi körre is emlékeztethet a kutatók szerint.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/nemenjen-le-a-nap-haraggal