Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

A méhlepénykapszula veszélyes divat

Nagy divat bizonyos körökben a méhlepény (placenta) elfogyasztása a szülést követően, ennek egy formája az, amikor kapszulát rendel az újdonsült édesanya a placentájából. Ez azonban veszélyesebb, mint hinnénk.

A Daily Mail szerint egy oregoni asszony nemrég egy ismeretlen cégnek küldte el placentáját, hogy kapszulát készítsenek abból saját fogyasztásra. Az újszülött a szülés után nem sokkal streptococcus baktériummal fertőződött, amit sikeresen kezeltek. Rövid idő múlva újra fellépett a fertőzés, amit az orvosok már egyértelműen a kapszulával hozható összefüggésbe, ugyanis az anya időközben bevette a kapszulákat. Mint kiderült, a szóban forgó cég nem melegítette az eljárás során a méhlepényt arra a hőmérsékletre, hogy a baktériumok elpusztuljanak, így fokozott veszélynek tette ki az anyát és a babát egyaránt.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>> [0]

A probléma az, hogy a placenta elfogyasztása egyre népszerűbb gyakorlat, mivel egyes vélemények szerint a méhlepény megakadályozza a szülés utáni depresszió kialakulását, és segíti a tejtermelést. Jelenleg több tízezer amerikai anya dönt úgy, hogy placentát kóstol, ám mivel a hagyományos megoldástól sokan ódzkodnak, a kapszula formátum sokak számára vonzó alternatíva.

Szappanos hajmosás a csodás hajkoronáért > > >  [0]

A gond azonban az, hogy jelenleg semmilyen hivatalos szabályozás nincs, amely a kapszulakészítés mikéntjét leírja, így az egyáltalán nem biztonságos. Az amerikai szakemberek többsége továbbra is óvja a friss anyákat attól, hogy kapszulát csináltassanak a méhlepényből.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/mehlepeny-kapszula-fertozes