Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Visszatérő vetélés: az aszpirin segíthet?

A vetélés tragikus esemény egy nő és a partnere életében. Úgy tűnik, hogy napi egy tabletta aszpirin bevételével megelőzhető az ismétlődése.

A beavatkozás azoknál a nőknél lehet hatásos, akiknek magas egy bizonyos gyulladásos marker szintje a vérükben és már elvesztettek korábban egy magzatot – állítja a US National Institute of Child Health és Human Development (NICHD) kutatócsoportja. A kutatásba 1200, 18 és 40 év közötti nőt vontak be, akiknek korábban volt vetélésük és próbáltak ismét teherbe esni, 55%-uknak sikerült élő újszülöttet világra hozniuk. A vizsgálatot Lindsey Sjaardam, a NICHD kutatója vezette.

600 állatos póló, amitől leesik az álla > > > [1]

A várandós nők vérmintáiból CRP (C-reactive protein) szintet határoztak meg a 8., 20., és 36. héten. Ez a fehérje rendszerszintű gyulladást jelez, melyet az aszpirin ellensúlyozni tud. A nők egy csoportja naponta részesült alacsony dózisú (81 milligramm) aszpirin kezelésben, másik csoportjuk pedig placebót kapott. Szignifikáns különbség volt kimutatható a két csoport élveszületési rátái között, azoknál nőknél, akiknek magas volt a CRP szintjük. A placebót szedők esetén a mutató 44%, az aszpirint szedőknél 59% volt.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [1]

Az aszpirin jelentősen csökkentette a vér CRP szintjét. „Habár az eredmények rendkívül ígéretesek, további kutatásokra van még szükség, hogy bebizonyítsuk a gyulladás hatását a teherbeesésre és a terhesség fenntartására.” – tette hozzá Dr. Jill Rabin, a tanulmány társ-vezetője. Eredményeiket a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism folyóiratban publikálták.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/veteles-aszpirinkezeles