Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A bélbaktérium akadályoz meg a fogyásban?

Ha az újévi fogadalmak között az egészséges étrend is szerepel, elképzelhető, hogy hosszú ideig nincs látványos előrelépés: ennek oka gyakran a bélbaktériumok arányában rejlik.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy a bélbaktériumok összetétele rendszerint komoly változáson esik át a tipikus nyugati étrendnek köszönhetően. Mi több, az átalakulás gyakran olyan jelentős, hogy a nyugati étrend miatt akár kevésbé hatékony lesz a későbbiekben egy növény alapú, kalóriaszegény étrend.

Jótékony és mérgező is, a testükben hordjuk - mi az? > > > [0]

A Cell Host and Microbe című szaklapban publikált anyag szerint a tipikus nyugati étrend gyümölcsben, zöldségben, tengeri ételben, szárnyasban és teljes kiőrlésű ételben szegény, ugyanakkor bőségesen tartalmaz vörös húst, szénhidrátot, telített zsírokat, cukrot és készételeket.

Azt korábban már számos kutatás bizonyította, hogy ez az az étrend, amely nagyban hozzájárul a túlsúly kialakulásához, a rákhoz és egy sor egyéb betegséghez. Hiába döntünk azonban úgy sok esetben, hogy áttérünk az egészséges életmódra, a nyugati étrend következtében megváltozott bélrendszer nem tud azonnal reagálni az átalakulásra.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [0]

„Életmódváltás esetén a nyugati étrenden felnőtt többségnek hosszabb időre van szüksége, amíg a könnyű ételek hatására valóban fogyni kezdenek, ezért nem érdemes türelmetlenül várni a látványos eredményt már az első hónapokban” – fogalmaz a kutatást vezető Jeffrey Gordon, a Washington University munkatársa.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/belbaci-fogyas