Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Vashiányos kamaszok

Nem véletlenül fáradékony sok kamaszlány: a serdülőkor természetes hormonális változásai mellett az is problémát jelent, hogy vashiánnyal küzdenek. Az Egyesült Királyságban a 11-18 éves lányok fele, illetve a dolgozó nők negyede vashiányos – lehet, hogy más országban sincs másképp.

Egy friss kutatás szerint ötből négy nő küzdött már extra fáradtsággal, és a brit nők kétharmada egynél több alkalommal tapasztalt már kóros kimerültséget. A vashiány és az energiaszint egymással szoros összefüggésben áll, mivel a hemoglobin-termeléshez szükségünk van erre a fontos ásványi anyagra is, amelynek segítségével a vörös vérsejtek az oxigén a szervezet különböző pontjaira szállítják.

Amit a pikkelysömörösnek tudnia kell. > > >      [1]

A leginkább veszélyeztetettnek a nők számítanak, mivel a menstruáció során jelentős mennyiségű vért veszítenek, ugyanakkor a vegetáriánusok is veszélyben vannak, valamint mindenki, aki kerüli a vörös húsok fogyasztását, és nem pótolja egyéb módon a szükséges ásványi anyag bevitelt. „Paradox módon gyakran épp a leginkább egészséges emberek azok, akik nem jutnak megfelelő vasmennyiséghez, illetve egyéb fontos vitamonik is kimaradnak az étkezésükből” – mondja a kutatást vezető Dr. Hilary Jones, aki szerint a rendszeresen futóknak is érdemes odafigyelniük az extra vasigényre, mivel az intenzív mozgás is szükségessé teszi a fokozott odafigyelést.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/vashianyos-verszegenyseg-nok