Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A tengervíz segít a gyógyulásban

A tengerek sós vize lényegesen gazdagabb ásványi anyagokban, mint a folyóvíz. A sósvíz bővelkedik nátriumban, kloridban, szulfátban, magnéziumban és kalciumban, ezért egy sor probléma orvoslására kitűnően alkalmazható. Ilyen például a pikkelysömör, az ekcéma, illetve számos egyéb immunológiai betegség.

Nem véletlen, hogy már évszázadokkal ezelőtti is tengerparti tartózkodást javasoltak az orvosok a gazdag családok beteg sarjainak: a sós víz és levegő számos betegségre jelent gyógyírt. Ami azt illeti, a tengervizet gyógyászati célokra is felhasználó mozgalomnak neve is van: thalassoterápia, és a hagyományos orvoslás hívei közül is sokan esküsznek rá.

Richard Russel brit orvos 1769-ben disszertációt is publikált a sós víz pozitív hatásairól: véleménye szerint a mirigybetegségeket gyógyítja a tenger csókja, többek között pl. a skorbut, a sárgaság, a mirigyláz is kiküszöbölhető segítségével. Később aztán a köszvény és az ízületi bántalmak is felkerültek a listára, és világossá vált, hogy mentális betegségek egész sorára is jótékony hatással van a tenger.

A friss kutatások már azt is bizonyítják, hogy a tenger közelsége segíthet gyógyítani a szénanáthát, és egyéb allergiás tüneteket is csökkennek, ha rendszeresen sós víz közelében tartózkodunk. Emellett a tenger morajlása és illata önmagában véve segít a meditatív állapot létrejöttében, és jó hatással van az agyműködésre is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/tengerviz-elony