Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Miért nem tudnak a majmok beszélni?

A majmok és a csimpánzok képtelen új hangokat elsajátítani. Sokáig azt hitték a szakemberek, hogy ennek anatómiai oka van: a gége, a nyelv és az ajkak miatt limitált az emberszabásúak hangadási képessége. Most úgy néz ki, nem a hangképzőrendszer anatómiája, hanem az agyműködés az, amely limitálja a beszédkészséget.

A Bécsi Egyetem munkatársai röntgen segítségével vizsgálták az állatok hangképzőrendszerét, és kiderült, hogy mindez lényegesen rugalmasabb, mint ahogyan azt korábban hitték. Mindez arra utal, hogy képesek volnának emberi szavakat is kiejteni, ha az agyuk működése ezt lehetővé tenné.

Ezt a terápiát minden daganatos betegnek ismernie kell!> > > [0]

A szakemberek röntgenvideó segítségével figyelték meg, hogy mi történik a majmok szájában és torkában, amikor különféle hangokat adnak ki, illetve étkeznek, továbbá különféle arckifejezéseket vágnak. Az érdekelte őket, hogy hogyan hangzana a majombeszéd, ha ember agy irányítaná a hanképzőrendszert. Az eredmények azt mutatták, hogy a majmok anatómiailag képesek lennének a beszédre, mert kellően sokféle hangot tudnak kibocsátani magukból hozzá.

A legegészségesebb csokoládé Peruból, istenien finom!> > >  [0]

Egyúttal ez arra is bizonyíték, hogy az emberi beszéd az evolúció során bármikor létrejöhetett, nem volt szükség a hangképzőrendszer anatómiájának változásaira.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/majombeszed