Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Dr. Schüssler egészségtippjei: a Nr. 3. só hiánytünetei

A vashiány az egyik leggyakrabban előforduló ásványianyag-hiány. Hátterében az elégtelen vasbevitel a fokozott igény és a nem megfelelő felszívódás állhat: különféle gyógyszerek, a kalcium, a csersav vagy a növényekben található fitátok gátolhatják a vas optimális felszívódását. De szerencsére létezik egy több mint 130 éves gyógymód, mely 12 ásványi sóval, a „szervezet élettani funkcionális szereivel” gyógyít! A Schüssler-féle arcdiagnosztika és terápiás rendszer segítségével megtudhatod, mely ásványi sók szükségesek egészséged helyreállításához.

Ferrum phosphoricum: a Schüssler-féle terápiás rendszer 3. sója

A Ferrum phosphoricum elsősegélyszer, hirtelen kialakuló fertőzések, gyulladások, lázas állapotok kezdeti stádiumának szere, D12-es potenciában. Mindemellett fontos szerepe van a vérszegénység kezelésében is, D6-os potenciában.

A Ferrum phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket javasolt fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: vörös húsok, halak, belsőségek, tojás, olajos magvak, száraz hüvelyesek, paradicsom, paraj, eper, datolya.

Árulkodó jelek, amelyek vashiányra utalnak

A tartósan fennálló vashiány esetén jellemző az arc barnás-lilás (feketés) elszíneződése az orrgyöktől kiindulva a szemek alá terjedve. Akut esetben, kezdődő vírusfertőzés esetén –vasvörösség figyelhető meg a fülön és az arcon. Nagyon gyakori a köröm hosszanti barázdáltsága. A vashiány számos egészségügyi problémát okozhat, melyeknél alkalmazható a Ferrum phosphoricum: afta, aranyér, csalánkiütés, fejfájás, fogfájás, gyomorhurut, hólyaghurut első stádiuma, influenza, izomláz, kötőhártya gyulladás, láz első stádiuma, lumbágó, nátha, orrvérzés, sérülések-zúzódások-ficamok, torokgyulladás, visszérgyulladás esetén.

D6 potencia, vérszegénység kezelésére 2-3 hónapos kúraként.

D12 potencia elsősegélyszerként alkalmazva.

Egészségtippek

A Ferrum phosphoricumot legtöbbször elsősegélyszerként alkalmazzuk. Gyors segítség lehet, ha nyaralás, túrázás alatt sérülést szenvedünk; például zúzódás, rándulás és ficam, vagy vérömleny kialakulásának esetében. Ilyenkor a traumát követően negyedóránként szopogassunk el egy tabletta Ferrum phosphoricum D12-t két órán keresztül, majd napi háromszor egy tabletta szedése javasolt. A Ferrum phosphoricum D12 hasznos segítség a hirtelen ránk törő torokgyulladás, fejfájás, vagy fogfájás esetén is. Ha vízparton töltjük a szabadságunkat, alkalmazhatjuk rovarcsípések által kiváltott helyi gyulladás csökkentésére, illetve napégésre is. Nyaraláskor gyakran előfordul, hogy idegen helyen olyan ételeket eszünk, amelyekhez nem vagyunk hozzászokva, kialakulhat gyomorhurut, gyomorrontás, hányás vagy lázzal járó nyári hasmenések esetén is jó megoldás a Ferrum phosphoricum D12.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/schussler-vashiany-harmas