Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Szabaduljon meg a testsúlya egyhuszadától, máris egészségesebb lesz!

Még egy ok, hogy ne hagyjuk abba a diétát, hiába nagy a kísértés: már az is csodákat tesz az ízületeinkkel és a glükóz-szintünkkel, ha csupán testsúlyunk 5 százalékától szabadulunk meg!

A nők rengeteget agyalnak azon, hogy vajon érdemes-e épp csak pár kilótól megszabadulni, ha ez még nem jelent tökéletes testet. Dr. Sally Norton szerint a válasz egyértelműen igen, hiszen már az 5 százalékos fogyás is pozitív hatással van a szervezetünkre, és jelentősen csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát. „Hiába csak három-négy kilót fogytunk, máris rengeteget tettünk magunkért. Sokan azonban azért hagyják abba a diétát, mert nem érzik, hogy megfelelő ütemben fogynának, és ezért kilátástalannak látják a harcot a plusz kilók ellen. Ez előbb-utóbb önbeteljesítő jóslattá válik, és még többet eszünk, hogy vigasztalódjunk… holott már pár kiló fogyás is óriási eredmény az egészségünk szempontjából” – vélekedik a brit szakember.

Míg tizenöt-húsz kilótól megszabadulni óriási munka, a testsúlyunk 5 százalékát leadni már elképzelhető, reális – s épp ezért motiváló – cél. Ez nagyjából annyit tesz, hogy egy 83 kg-os nő 4 kg-ot ad le az egészsége érdekében, ami Norton szerint minimális kalóriacsökkentéssel, rendszeres sétával, sok víz fogyasztásával könnyedén elérhető. „Már ennyi fogyás is csökkenti az ízületek terheltségét, csökkenti a glükóz-szintet, ami segít elkerülni a diabéteszt” – írja Dr. Norton a Daily Mail hasábjain.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogyas-huszad