Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Három fogat felejtettek a sebében

Daniel Rigby szerint gondatlanul jártak el az orvosok, miután a barátja lefejelte a térdét egy trambulinon. A sérült részben három fog maradt bent, amiért a beteg perel.

A londoni férfi mozgáskorlátozottságot eredményező térdduzzanattól szenvedett a márciusi baleset óta. Azt állítja, hogy a Croydon University Hospital munkatársainak nem sikerült teljesen eltávolítaniuk a térdében maradt három fogat, ami gyulladást idézett elő. A 29 éves Rigby éppen a trambulinon feküdt, és a táblagépével játszott, amikor Peter Walsh, a legjobb barátja csatlakozott hozzá. „Felugrott, és viccből próbált megrúgni. Én viszont elgáncsoltam, úgyhogy arccal a térdemre esett és elájult. Néhány percig lehetett eszméletlen. Arccal lefelé feküdt, tehát csak annyit láttam, hogy folyik a vér a szájából, ráadásul hiányzik néhány foga. Elég súlyosnak tűnt a sérülés. Próbáltam felállni, aztán összeestem a lábam miatt” – emlékszik vissza a páciens, aki barátja magához térése után mindkettejüket odavonszolta egy taxihoz, amivel a kórház sürgősségi osztályára siettek. „Megröntgeneztek, és azt mondták, hogy aggodalomra semmi ok. Aztán két öltéssel hazaengedtek” – folytatja a történetet Rigby.

Miután hazament, a nagymamája szemügyre vette a sebet. Az idős hölgy azt mondta, hogy elfertőződött, úgyhogy azonnal vissza kellene menni vele a kórházba. A pórul járt férfi másnap elment a St George’s Hospital-be, ahol az orvosok felnyitották a sebet, és kitisztították belőle a fogmaradványokat. A felperesnek még mindig fájdalmai vannak, illetve nem szívesen húz rövidnadrágot a sebe miatt, s úszni sem járhat. Foglalkozás körében elkövetett gondatlanságért fogta perbe az első kórházat, ahol benne hagyták a fogakat a lábában.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogak-terdben