Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Évszakfüggő életmód

Az Egyesült Államokban egy kutatás során azt vizsgálták, hogyan függ össze az elhízottak fizikai aktivitásának, táplálkozási szokásának, valamint testtömegének alakulása az évszakok változásával.

A vizsgálatban 593, 20 és 70 év közötti személyt figyeltek meg egy éven keresztül. Ezalatt a kutatók négyszer mérték a résztvevõk testtömegét, három napig táplálkozási naplót töltettek ki velük, valamint a fizikai aktivitásukat is meghatározták.

Az eredmények szerint a résztvevõk átlagos napi energiabevitele 86 kalóriával volt alacsonyabb tavasszal, mint õsszel. A szénhidrátból, zsírból és a telített zsírból származó energia bevitele jelentéktelen mértékben változott az évszakok változásával. A szénhidrátfogyasztás tavasszal volt a legmagasabb, míg az összes zsír- és a telített zsírbevitel õsszel.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [0]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A fizikai aktivitás szintje télen volt a legalacsonyabb, míg a legmagasabb tavasszal. A testtömeg mindössze 0,5 kg-mal változott az év folyamán, a résztvevõk télen találtattak a legsúlyosabbnak. Nagyobb évszakonkénti változást figyeltek meg a férfiak, a középkorúak és a kevésbé iskolázottak körében.

A vizsgálat rámutatott, hogy táplálkozásunkra, életmódunkra mindig oda kell figyelnünk, testtömegünk gyarapodásáért nem „okolhatjuk” egyszerűen a hideg, téli hónapokat minden évszakban fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk [0] és rendszeresen sportoljunk.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes/health/elhizas2.htm