Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Több ezer új vércukormérő ajándékba

3500 darab könnyen kezelhető, laboratóriumi pontosságú vércukormérő készülékhez jutottak a hazai gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványok a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően.

A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett átadó ünnepség résztvevői arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több gyermeket érint a diabétesz, becslések szerint jelenleg 3700 kiskorú gyermeket kezelnek cukorbetegséggel Magyarországon. Az ő ellátásukban kiemelten fontos szerepet játszanak a korszerű és megbízható diagnosztikai eszközök. A felajánlott vércukormérő készülékek két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványon keresztül jutnak el a több ezer gyermekhez országszerte. Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen köszönetet mondott a 77 Elektronika Kft.-nek a felajánlásért, és azért, hogy innovatív termékeikkel nagyban hozzájárulnak a hazai cukorbetegek életének megkönnyítéséhez. Emellett viszonzásul felajánlotta az ellátó rendszer támogatása érdekében a jövőben kiépülő elektronikus egészségügyi rendszerhez való csatlakozást.

 

Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke kiemelte, hogy évente több mint 200 új esetben diagnosztizálnak cukorbetegséget a 18 év alatti korosztályban, és a tendencia az elmúlt néhány évben érezhetően felgyorsult. A diabétesz nem csupán a gyermekeket érinti, hanem közvetetten az egész családjukat is, hiszen meg kell tanulniuk bánni a cukorbetegséggel és megfelelően kontrollálni azt.

 

A felajánlott Dcont Trend készülékek vércseppigénye minimális, mérési idejük csupán néhány másodperc, ugyanakkor laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. A készülékek emellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy használójuk a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltölthesse vércukoradatait, kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül letöltheti azokat. „A cukorbetegség mind a gyermekek, mind szüleik életébe drasztikus változást hoz. A célunk az, hogy a most felajánlott készülékekkel könnyebbé tegyük mindennapjaikat, az egyszerűen kezelhető, pontosan és gyorsan működő eszközökkel megtanulhassák kontroll alatt tartani érintettségüket. Fontos, hogy mihamarabb tudatosuljon a gyerekekben is, vércukorszintjük rendszeres, gyakori ellenőrzésével természetesen és komplikációmentesen élhetnek együtt állapotukkal. ”– hangsúlyozta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/vercukormerok-gyerekeknek