Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Volt férje miatt drogozott Whitney Houston?

A napokban elhunyt énekesnő, Whitney Houston akár a házassága előtt kezdett el drogozni, akár volt férje, Bobby Brown hatására nyúlt a kábítószerekhez, egy biztos: mindketten drogfüggők voltak, ami a szakértők véleménye szerint egyáltalán nem meglepő.

Kenneth Leonard, a New York-i Buffalói Egyetem Függőségkutatói Intézetének igazgatója szerint az emberek többsége rendszerint saját magához hasonló érdeklődési körrel és értékrenddel rendelkező embert választ házastársnak. A közös érdeklődési körbe tartozik a dohányzás és az alkoholfogyasztás is, valószínűleg ez lehet az elsődleges oka annak a tendenciának, hogy a pároknak jellemzően hasonló drogozási szokásai vannak.

„Az emberek többnyire nehezebben fogadják el a maguktól nagymértékben eltérő személyiségeket. Az olyan kapcsolatok általában nem tartanak hosszú ideig, vagy legalábbis nem túl harmonikusak, ahol az egyik fél erős dohányos, vagy sok alkoholt fogyaszt, a másik pedig nem” – mondta Leonard. Korábbi tanulmányok eredményei is alátámasztják, hogy azok a házasságok, ahol a párok között eltérnek az ivási és dohányzási szokások, nagyobb százalékban végződnek válással, mint ahol hasonlóak a szokások.

Leonard szerint mindez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek hozzá hasonló alkohol, vagy drogfogyasztási szokásokkal rendelkező társakat kellene keresnie. Egy jól működő hosszútávú kapcsolat esetében ennél sokkal fontosabb, hogy a párok hasonló értékrenddel bírjanak és nagyjából megegyező elvárásokkal viseltessenek a házasság intézménye iránt.

Azonban az olyan kapcsolatokban, ahol mindkét fél használ kábítószereket, komoly konfliktusokra és nehézségekre kell számítani, ha az egyik fél megpróbál leszokni, és például részt vesz egy rehabilitációs programban, míg a másik fél tovább folytatja a drogozást, mondta Bruce Goldman, a Glen Oaks-i North Shore Long Island Zsidó Egészségintézet igazgatója.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/parok-drogozas