Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A leggyakoribb karácsonyi balesetek

A havas karácsony ritka, az év végi ünnepi készülődés napjaiban azonban így is megtelnek az orvosi rendelők Nagy-Britanniában, ahol hagyományosan ez az időszak a legveszélyesebbek az otthoni balesetek szempontjából.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap előzetes figyelmeztetése szerint évente átlagosan 80 ezer britet kezelnek a kórházak sürgősségi ügyeletein karácsonyi balesetek során szerzett sérülésekkel. A lap a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) adataiból összegyűjtött egy csokorra valót a legtipikusabb ünnepi incidensekből.

A statisztikák alapján az idén is várhatóan százan fizetnek fájdalmas árat azért, mert a karácsonyra kapott ingekből a felpróbálás előtt elfelejtik eltávolítani a gombostűket.

Még súlyosabb sérülésekre számíthat a héten az a 175 brit, aki – ha a korábbi évek statisztikai átlaga most is bejön – a karácsonyfaégők elhelyezése során leesik a székről.

Várhatóan kétszázan a fogászati ügyeleten kötnek ki, miután fogukkal próbálják kinyitni – sikertelenül – a karácsonyi vacsora mellé szánt italfélék palackját, öten pedig harmadfokú égési sérüléseket szenvednek a rummal leöntött és meggyújtott karácsonyi pudingtól.

Két karácsonyozót áramütés figyelmeztet majd arra, hogy a cserepes karácsonyfa meglocsolása előtt ki kell(ett volna) kapcsolni a karácsonyfaégőket.

A legrosszabbul azonban az a hat ünneplő jár majd, aki csokoládénak hitt műanyag karácsonyfadíszeket fogyaszt el, és e tévedéséért az életével fizet.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/karacsonyi-balesetek-britek