Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Télen karikásabb a nők szeme

A tél négy évvel és nyolc hónappal láttatja öregebbnek a nők szemét, mivel ilyenkor kifejezettebbek a szem alatti karikák, állítják szépségipari kutatók.

A The Daily Telegraph brit napilap online kiadása által idézett szakemberek egy új szemkörnyékápoló krém klinikai kipróbálása során 5 ezer női szempár küllemét tanulmányozták évszakról évszakra. Úgy találták, hogy a hidegebb hónapokban kifejezetten sötétebbek voltak a szemek alatti karikák és táskák: a 27 és 60 év közötti nők 82 százalékánál jelentkeztek sötét karikák és táskák szemük körül, míg nyáron csak 38 százalékuknál.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az öregedési folyamatot a napfény hiánya okozza, ilyenkor sápadtabb a bőr, ami kihangsúlyozza a szem alatti táskákat. Télen ráadásul alacsonyabb a szervezetben a D-vitamin szintje, emiatt gyorsabban leszünk fáradtak, amitől viszont csökken szervezetünkben a szerotonin „boldogsághormon” szintje is.

„Kutatásunk azt mutatta, hogy a nőket jobban zavarja a szem körüli sötét karikák öregítő hatása, mint a ráncoké, amelyekkel könnyebb megküzdeni” – magyarázta Mark Binette, kozmetikai szakértő.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/karikas-szem-tel