Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Így jár, aki leskelődik az ajándékok után!

Késő este felforgatják a pincét, vagy éppen az ágy alatt kotorásznak: ők azok a felnőtt ajándéklesők, akik ugyan kíváncsiságuknak engedve már karácsony előtt tudják, mit kapnak, legtöbbjük azonban mégis megbánja a kíváncsiskodást.

Egy brit felmérés szerint a szigetországban élő felnőttek harmadát nem éri meglepetés a fa alatt, tudják, hogy mit kapnak – derült ki az insurastore.com biztosító társaság által ezer ember megkérdezésével készített felmérésből. A válaszadók 37 százaléka bevallotta, hogy felkutatja ajándékát, tízből nyolcan sikerrel is járnak.

„Úgy tűnik, a gyerekek mellett a felnőtteket is izgatja, mi kerül a karácsonyfa alá” – mondta a biztosító igazgatója. A karácsonyi ajándéklesőket még a csomagolás sem tartja feltétlenül vissza, ötödük elég bátor ahhoz, hogy annyira feltépje a csomagolást, hogy megtudja, mit kap. Elenyésző számban – minden húszból egy – pedig képes teljesen lecsupaszítani az ajándékot.

A felmérésből az is kiderült, hogy egy átlagos ajándékvadász egy és negyed órát tölt a meglepetések felkutatásával. A válaszadók szerint a leggyakoribb rejtekhelyek a szekrények, gardróbok felső része, illetve az ágy alatti sötétség.

Hiába az alapos munka, valamint az ezzel járó izgalom, a legtöbb ajándékleső – 56 százalék – megbánja túlzott kíváncsiságát, és az kívánja, bárcsak ne tudta volna meg, mit kap. 

A felmérés szerint a nők kíváncsibbak a férfiaknál: 40 százalékuk ismerte be, hogy titokban már vadászott ajándékokra, míg a férfiaknál 33 százalék ez az arány. A lelkiismeret-furdalás is inkább gyötri a nőket, 20 százalékuk bevallotta társának, hogy felfedező útra indult a lakásban.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/karacsonyi-ajandek