Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Mire jó a ginkgo?

A ginko bilobából készült étrend-kiegészítőket sokan szedik szív-érrendszeri panaszok ellen, egy kutatás szerint azonban ezek megelőzésére csak részben alkalmasak az ilyen termékek.

A ginkgo az egyik legnépszerűbb gyógynövény az Egyesült Államokban és Európában, sokan szedik memóriát és keringést javító hatása reményében. A flavonoidok csoportjába tartozó antioxidáns anyagok – amelyeket a ginkgo is tartalmaz – segítik, hogy az erek egészségesek maradjanak, ráadásul a gyógynövény a vérlemezkék összetapadását, a rögképződést is megelőzi.

A Pittsburghi Egyetem kutatói háromezer, 75 év fölötti résztvevő bevonásával vizsgálták a gyógynövény hatását. A napi kétszer 120 milligramm ginkgót vagy placebót szedők körében nem volt különbség a szívroham és a szélütés előfordulását tekintve.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [1]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Perifériás artériás betegség (visszeresség) azonban csaknem fele olyan ritkán jelentkezett a ginkgót szedőknél – derült ki az adatok elemzéséből.

A vizsgálat ahhoz túl kis létszámú volt, hogy eredményei alapján ajánlásokat fogalmazzanak meg a ginkgo megelőzési célú alkalmazására. Bár a gyógynövény szabadon, recept nélkül hozzáférhető, a szakemberek azt javasolják az idősebbeknek, hogy szedéséről orvosukkal való egyeztetés után döntsenek.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ginkgo-visszeresseg