Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fejfájásra szex a gyógyír!

Ha kalapáccsal döngetnek a fejünkben, a legkevésbé sem vágyunk a sportolásra, pedig a testmozgás jó módszer a fejfájás megszüntetésére. Nem csak a kungfu vagy a tajcsi tesz jót, hanem a szex is.

A Német Migrén- és Fejfájástársaság adatai szerint az országban 8 millió migrénes beteg él, és további 2 millióan szenvednek mindennapos fejfájástól.

A fejfájós emberek mindig készen állnak egy következő „rohamra”, ezért mindig kezük ügyénél vannak a fejfájást csillapító gyógyszerek, és a hűtőbe bekészítve a jégakku, mert ha jön a fájdalom, muszáj minél előbb csillapítani. A fájdalomcsillapító gyógyszerek gyakori szedésének mellékhatásaként a fejfájás akár krónikussá is válhat – egy ördögi kör, amiből nehéz kikerülni.

A szakértők szerint a gyógyszeres megoldás ezért csak végszükségben ajánlott, helyette fel szeretnék hívni a folyadékpótlás, friss levegő valamint a mozgás jótékony hatására a figyelmet.

A testmozgás megelőzi a túlsúlyt, ugyanakkor a fejfájást is. Egy amerikai tanulmány szerint ugyanis sokkal nagyobb az eséllyel szenvednek krónikus fejfájástól azok, akiknél a hastájékon túl sok zsír halmozódott fel.

Arra is fény derült, hogy a rendszeres testmozgás olyan folyamatokat indít el a testben, amik megvédenek bennünket a fejfájástól, sőt képesek azt csillapítani is – írja a focus.de.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fejfajas-migren-szex