Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Tovább él, aki szereti a zöld teát

A naponta hét csésze zöld teát vagy akár annál is többet elfogyasztó, idős emberek általában tovább élnek, mint azok, akik nem szeretnek teázni – állapították meg japán kutatók.

A zöld tea [0] leveleiben igen sok a biológiailag aktív, az életfolyamatok szempontjából kedvező anyag: antioxidánsok, flavonoidok, melyek fékezik az érelmeszesedést. A flavonoidoknak köszönhető sok olyan, egészségünk szempontjából népszerű tápanyag kedvező hatása, mint a vörösbor vagy a csokoládé. A zöld tea [0] egyes elméletek szerint fokozza a kalóriaégetést is.

A távol-keleti gyógyítás szinte minden betegség kezelésére alkalmazta a zöld teát, a fejfájástól a depresszióig. A tudományos orvoslás is mind több, megfelelően ellenőrzött vizsgálattal igyekszik tisztázni a tea értékét a betegségek megelőzésében és ellátásában. Nemrég például arra utaló megfigyeléseket közöltek, hogy az idült ízületi gyulladás kedvezően befolyásolható zöld tea rendszeres fogyasztásával.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [0]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Most japán kutatók 65-84 éves idős embereket vizsgáltak az ország különböző területein. A hat esztendei megfigyelésnek összesen tizennégyezer időskorú résztvevője volt. Jorifudzsi Takasi és munkatársai az együttműködő személyektől igen részletes táplálkozási adatokat kértek, és a zöld tea fogyasztását külön értékelték.

Mind a nők, mind a férfiak életkilátásai abban a csoportban voltak a legjobbak, amelyiknek tagjai naponta hét vagy annál is több csésze zöld teát ittak. Mind a szív- és érrendszeri halálozást, mind a rosszindulatú daganatok előfordulását késleltette a zöld tea.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/zold-tea-elethossz