Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Karplasztika és hüvelyfiatalítás: ritka plasztikai műtétek

Miközben a média felkapottnak és keresettnek állítja be a plasztikai sebészeti beavatkozásokat, egy nemrég közzétett felmérésből az derül ki, hogy a ritkán végzett műtétek körül a valós piaci igényekhez képest túl nagy a felhajtás.

A felmérés szerint a legritkábban végrehajtott műtétek a felkar (bicepsz, tricepsz), a vádli, a fenék és az ajak területére történő beültetés, a pénisz-megnagyobbítás, valamint a 'hüvelyfiatalítás'.

A felmérésben résztvevők 42,9 százalékának volt szempillaplasztikája, 28,6 százalékuknak tricepszbeültetése, de összesen  mindössze 1,6 százalékuk jelezte, hogy a ritka műtétek valamelyikét igénybe vette. Ez a szám nagyon kicsi, és nem azt mutatja, hogy nőne a beavatkozások keresettsége.

”Felmérésünk rámutat, hogy bár nagy érdeklődés kíséri a plasztikai sebészetet, a tényleges beavatkozások száma csak nagyon kis mértékben növekszik” – kommentálja Dr. Patrick McMenamin, az American Academy of Cosmetic Surgery elnöke.

 

Amikor a válaszadókat arról kérdezték, mi tartja vissza őket a ritka beavatkozásoktól, 88,8 százalékuk mondta, hogy nem tartja ezeket elég biztonságosnak, 81,8 százalékukat pedig a költségek rettentik el.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ritka-plasztikai-mutetek