Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Szexre buzdítanak a tiszteletesek

"Erősebb házasságot akar? Szexeljen a hét minden napján!” Ez a tanács nem éppen úgy hangzik, mint amit egy lelkipásztor ad híveinek a vasárnapi istentisztelet alkalmával. És mégis: a dallasi tiszteletes, Ed Young házasságban élő híveinek ezeket a szavakat adta egy vasárnap útravalóul.

Young szeretné, ha házas híveinek “visszaszerezhetné” szexuális életüket, hiszen a szexnek olyan spirituális élménynek kell lennie, ami megerősíti házasságot – mondta el az amerikai Redbook magazinban.

Van olyan amerikai lelkipásztor, aki ennél is komolyabb célt tűzött ki: Paul Wirth tisztelendő arra bátorította Ybor Cityben gyülekezetét, hogy 30 napig minden áldott nap szexeljenek. A szexet prédikáló lelkipásztorok “vonatára” több tiszteletes “felugrott” az Egyesült Államokban. A Redbook magazine olvasói arról számolnak be, hogyan egyengették útjukat a hitélet vezetői az oltártól a hálószobáig.

A 41 éves Stevie Curry nagyszerűnek találja, hogy hitéletük vezetője foglalkozik a hívők szexuális életével, és olyan tanácsokat ad, hogy egy hétig minden nap legyenek együtt partnerükkel. Ezzel alelkipásztor rávilágít a rendszeres és jó szexuális élet házasságerősítő- és megtartó erejére. Stevie hallgatott a jó tanácsra és azt vette észre, hogy meg is hosszabbította párjával az előirányzott egy hetet.

Kathy Davisson lelkipásztorként nagyon örül, hogy az egyház hangsúlyozza a szex éltető és nevelő erejét a hívők életében. Misty Ryen hívő gyülekezetében egész sorozat összejövetelt szenteltek a témának, amelyből ő is sokat okult. Sok édesanya panaszkodik, hogy túl fáradt a szexhez, vagy úgy érzi, hogy annak csak a gyermekáldás a célja, holott ő úgy gondolja, hogy a szex a másik iránti szeretetünk, tiszteletünk és ragaszkodásunk kimutatásának “fizikai emlékeztetője”.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szex-szexualis-elet-egyhaz