Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A háziorvosa ölte meg Michael Jacksont?

Hogyan halt meg Michael Jackson? Lehetséges, hogy meggyilkolták? A nyomozók célkeresztjében Jackson háziorvosa, Conrad Murray áll, aki közvetlenül az énekes halála előtt állítólag egy olyan érzéstelenítőszert adott a popsztárnak, amelyet csak műtéteknél alkalmaznak. Az orvos a mentőket csak a propofol nevű anesztetikum beadása után 20 perccel hívta.

A Michael Jackson halálát felderítő nyomozás középpontjában a háziorvos, Conrad Murray áll, aki Jackson mellett volt annak halála pillanatában. A tmz nevű portál a Jackson-ügyben nyomozó szakemberek jelentéseire hivatkozva azt írja, hogy Murray nem működött együtt a rendőrséggel.

Állítólag bizonyítékok vannak arra, hogy a háziorvos közvetlenül a popsztár szívhalála előtt egy olyan érzéstelenítőszert (propofol) adott Jacksonnak, amelyet csak műtéteknél szokásos alkalmazni. Ezt az állítást az orvos ügyvédje, Ed Chernoff nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Ha a nyomozás során igazolódik, hogy valóban Murray adta be az érzéstelenítőt, akkor gyilkosság vádjával állíthatják bíróság elé. Annyi azonban bizonyos, hogy Jackson propofolt kapott közvetlenül a halála előtt.

A rendőrség bizalmatlanságát tovább fokozta az a tény, hogy az orvos csak 20-30 perc elteltével hívta a mentőket. Ezt Murray azzal indokolta, hogy nem ismerte Jackson címét. A tmz szerint a popcsillag bőrgyógyásza, Arnold Klein sem működött együtt minden részletre kiterjedően a hatósággal.

Jackson nővére, LaToya is gyilkosságra gyanakszik, és úgy véli, testvére egy összeesküvés áldozata lett. „Azt gondolom, hogy Michaelt meggyilkolták, ezt kezdettől fogva éreztem” – mondta az 53 éves LaToya a The mail on Sunday és a News of the world nevű brit lapokban vasárnap közölt interjújában.

LaToya korábban családi körben azt mondta, hogy Michael nem fog már többé Londonba menni, hogy a nagy comeback koncerteken énekeljen, hiszen holtan többet ér, mint elevenen.

Az 50 londoni koncertre a hírességet haszonlesők titokzatos csoportja kényszerítette, akik drogfüggővé tették a sztárt, izolálták családjától és barátaitól, és úgy tekintettek rá, mint pénzeszsákra.

LaToya elmondta azt is, hogy testvére házából hiányoztak bizonyos ékszerek és annak ellenére, hogy Jackson mindig elég sok készpénzt tartott otthon, nem találtak nála pénzt.

A popkirály több mint két hete, hirtelen hunyt el szívelégtelenségben. A halál okát még vizsgálják. A Los Angeles-i rendőrfőnök, Bill Bratton szerint a gyilkosság nem zárható ki. Jackson apja, Joe Jackson is gyilkosságra gyanakszik.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/michael-jackson-halala-gyilkossag