Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hátborzongató: Michael Jackson kopasz és csontsovány volt halálakor

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán – sorolta a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap a Michael Jackson boncolásakor megállapított tényeket hétfői számában.

Szívszaggató részletek szivárogtak ki az énekes boncolásáról, amelyek a popsztárt szinte csontvázként mutatják be, aki alig evett és csak pirulák voltak a gyomrában, amikor meghalt. Csípőjét, combját és vállát is tű által okozott sebek borítják, vélhetően az éveken át naponta háromszor alkalmazott fájdalomcsillapító injekciók eredményeként. A műtéti hegek tömegét pedig legalább 13 kozmetikai műtétre utaló bizonyítéknak gondolják a boncolást végző patológusok a The Sun szerint.

Szinte alig evett

A szakértők nyomasztó tényeket találtak Jacko fizikai hanyatlásának bizonyítékaként, míg Los Angelesben tart a nyomozás múlt héten bekövetkezett halála kapcsán.

A vizsgálat alapján a valaha színpadi atlétikusságáról híres sztár 165,1 centiméter magas volt, és súlyosan lesoványodott: mindössze 50,8 kilogramm volt, ami annak tudható be, hogy az anorexiás Jackson naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett. A patológusok üresen találták gyomrát, leszámítva néhány részlegesen feloldott állapotban lévő pirulát, melyeket a szívét leállító fájdalomcsillapító injekció előtt vett be. A mintákat elküldték toxikológiai vizsgálatra.

Gyakorlatilag összes haját elveszítette. Halálakor parókát viselt, a patológusok szerint fejbőrét a "barackpihénél" alig valamivel több borította. Bal füle fölött egy sebhelyes rész teljesen kopasz volt, nyilvánvalóan 1984-es balesete következtében, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja.

Rejtélyes zúzódások és vágásnyomok

Többszörös bordatörést szenvedett a szívmegállás utáni újraélesztési kísérletek során a mellkasi kompressziótól. Szíve fölött és mellett négy injekciótól származó sebhelyet találtak, melyek azt mutatják: közvetlenül a szívébe fecskendeztek adrenalint, hogy újraindítsák. Három injekció behatolt a szívbe, a negyedik azonban célt tévesztve az énekes bordáját találta el.

A boncolás megmagyarázatlan zúzódást is talált Jackson térdein és mindkét sípcsontja elülső oldalán. Hátán vágásnyomok voltak, melyek egy nemrégi esésre utalnak.

A popkirály arcát plasztikai műtétek hegeinek egész hálózata borította, orrnyerge eltűnt és orra jobb oldala részlegesen összeomlott.

További sérüléseket okozhatott az újraélesztés során alkalmazott oxigénmaszk, valamint az intubálás is. Ironikus módon a vizsgálat azt is bizonyította, hogy Jackson sikeresen felépült bőrrákjából, miután mellkasáról eltávolították a kóros sejteket.

A személyi orvos is felelős lehet

A The Sun idézi a vélekedést, hogy a sztár személyi orvosa, Conrad Murray kardiológus adta be Jacksonnak a végzetes Demerol injekciót. (Ezt vasárnap este az orvos ügyvédje cáfolta.) Felelősségre vonhatják az orvost azért is, mert a szívmegállás után az ágyban eszméletlenül fekvő énekesen kezdte meg a szívkompressziót, holott minden elsősegély-előírás szerint először kemény felületre kell helyezni a pácienst.

A Jackson család egy második boncolást is követelt, melyet szombaton hajtottak végre titkos helyszínen.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/michael-jackson-boncolas