Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Belehalt a vihar miatti ijedtségbe egy vajdasági kisfiú

Egy szívbeteg kisfiú vasárnap belehalt a vihartól való félelembe az észak-vajdasági Csantavéren (Cantavir). A települést letarolta a forgószél.

A harmadik osztályos gyerek a házuk udvarán játszott, amikor délután négy óra tájban rátört a településre a Szabadka felől érkező forgószél. Annyira megijedt, hogy leállt a szíve, s az orvosok, bár fél órán át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni.

Az orkán háztetőket bontott meg, fákat tépett ki tövestül. „Olyan hangja volt, mint amikor negyven kamiont egyszerre túráztatnak. A főutcán ereszkedett le, és sodort maga előtt mindent. Olyan erővel fújt, hogy 60-70 négyzetméteres palatetőket emelt le, és dobott át a szomszéd portájára. Fákat tépett ki tövestől. A főutcán nincs olyan ház, amelyben ne tett volna kárt. Én még ilyet nem láttam soha” – nyilatkozta a Magyar Szónak Zabos Árpád, a csantavéri helyi közösség elnöke.

A Horvátországból érkezett front először Zombort érintette, s onnan vonult tovább északkeleti irányba. Az erős széllökések, zivatarok más településeken is okoztak károkat, de akkorát sehol sem, mint Csantavéren.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/vihar-ijedtseg