Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Schüssler sók, az egészség építőkövei

Gondolta volna, hogy az ásványi sók hiánya számos betegség kialakulásához vezet? Gondolta volna, hogy arcára van írva, hogy szervezete megkapja-e a szükséges ásványi sókat? A Schüssler arcdiagnosztika módszerével megállapíthatjuk, mely ásványi só hiányától szenvedünk, a hiány helyreállításáról pedig a Schüssler sók segítségével gondoskodhatunk.

A szöveti sók, másnéven Schüssler sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos. Terápiás rendszerében 12 ásványi sót használ, melyek mindegyike elengedhetetlen szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez. Alkalmazásukkal kapcsolatban igen széleskörű tapasztalattal rendelkezünk, hiszen a Schüssler sókat kb. 130 éve használják szerte a világban.

A Schüssler sók egyedülálló hatásmódja

A Schüssler-féle szöveti sók nem a helyettesítő (szubsztitúciós) terápia elve alapján működnek, ennél lényegesen többet tudnak. Nem a hiányzó anyagot pótolják, hanem információk átadásával állítják helyre a szervezet megbillent egyensúlyát: azt a plusz információt adják meg a szervezet számára, hogy hogyan lehet ismét egészséges.

Hétköznapi példával szemléltetve a Schüssler sók úgy működnek, mint egy építkezésen az építésvezető: megmondja, kinek mit kell csinálni, hogy felépüljön a ház. A sók szervezeti szinten megmutatják, hogy hova és milyen ásványi sónak kell beépülnie, hogy gyorsan megszűnjön izomlázunk, vagy kötőszöveteink visszanyerjék rugalmasságukat és csökkenjenek visszeres panaszaink. A Schüssler sók így megadják szervezetünknek, ami hiányzik, a szükséges információt, hogyan lehetünk egészségesek ebben a rohanó, stresszel teli világban.

Sőt, ha időben észleljük arcunkon a megfelelő szöveti sók hiányát, amik pl. a visszér kialakulására hajlamosítanak, a betegség kialakulása megelőzhetővé válik. Ha motoszkál bennünk a gondolat, hogy a családban bizonyos betegségek gyakrabban fordulnak elő, sok esetben arcunk válaszol, hogy örököltük-e a hajlamot.

Érdemes odafigyelnünk szervezetünk jelzéseire, arcunkra, hiszen számos betegség megelőzhető. Betegséget pedig mindig könnyebb megelőzni, mint kezelni. A szó szoros értelmében nézzünk szembe magunkkal, arcunk apró vonásaival, nem bánjuk meg.

A Schüssler sók nem egyszerű ásványi sók

A Schüssler sók nem csupán ásványi anyagok, hanem a homeopátia [0]nagycsaládjába tartozó gyógyszerek. Előállításuk a homeopátiás gyógyszerelőállítási szabályokat követi, azonban nem azonosak a közismert golyócskákkal (globulusokkal), így nem helyettesíthetik egymást.

A Schüssler-féle funkcionális szereket és a kiegészítő szereket tejcukorban dörzsölik el, a homeopátiás gyógyszerkönyvekben foglaltaknak megfelelően potenciálják és tablettázzák. Ezzel az eljárással biztosított a hatóanyagok nagyfokú feltárása mellett az egyes összetevők intenzív reakciókészsége. A biokémiai szerek így mintegy molekuláris méretűek és ebben a formájukban mint ionok képesek áthaladni a sejtmembránokon.

A Schüssler-féle terápiás rendszerben alkalmazott ásványi sók a következők:

1. számú Schüssler só: Calcium fluoratum [0]
2. számú Schüssler só: Calcium phosphoricum [0]
3. számú Schüssler só: Ferrum phosphoricum [0]
4. számú Schüssler só: Kalium chloratum [0]
5. számú Schüssler só: Kalium phosphoricum [0]
6. számú Schüssler só: Kalium sulphuricum [0]
7. számú Schüssler só: Magnesium phosphoricum [0]
8. számú Schüssler só: Natrium chloratum [0]
9. számú Schüssler só: Natrium phosphoricum [0]
10. számú Schüssler só: Natrium sulphuricum [0]
11. számú Schüssler só: Silicea [0]
12. számú Schüssler só: Calcium sulphuricum [0]

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/schussler_sok_homeopatia_arcdiagnosztika