Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Fél év izzadás nélkül, mindössze egy injekció révén

A nyári forróság egyik kellemetlen vonzata a fokozott izzadás. Nagy-Britanniában egyre többen kérnek Botox-kezelést, melynek segítségével kontrollálható a verejtékezés mértéke.

A botulinum toxin hatóanyagot tartalmazó Botox nem csak a ráncok ellen jó, de az izzadást is megszünteti. A méreg befecskendezésével elvághatók a verejtékmirigyekhez futó idegszálak.

Nagy Britannia vezető plasztikai sebészeti vállalkozása, a Harley Medical Group beszámolója szerint május óta megháromszorozódott a kereslet az izzadás elleni injekciók iránt a szigetországban. A beavatkozás annyira népszerű lett, hogy el is nevezték „Izzasztox”-nak.

Egy kis dózis Botox hatása hat hónapon át tart, és kezelt területenként 550 angol fontba kerül. Kezelni lehet a tenyeret, a talpat, a mellkast és a hónaljat. Néhány beteg azonban arról számolt be, hogy az injekciót követően a verejtékezés más testrészeiknél növekedett meg.

Dr. Nicky Naylor, a cég orvos munkatársa, szerint a Botox az egyik leghatékonyabb kezelési mód az izzadás ellen, hatása sokáig eltart. A beavatkozás azok számára is megoldást jelent, akik hyperhydrózisban, azaz túlzott izzadásban szenvednek, de olyanok is kezeltetik magukat, akik idegességükben izzadnak.

Az izzadás elleni kezelés ma már a második legnépszerűbb beavatkozás a lézeres szőreltávolítás után; a Botox-kezelések 31%-át teszik ki.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/botox_izzadas