Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Sok férfinak túl szűk, túl rövid, vagy kényelmetlen

Az óvszerhasználat a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kíván terhességek megelőzésének alapköve, sok férfi azonban egyszerűen nem talál megfelelő méretű óvszert, vagy kényelmetlennek találja azt, márpedig egy amerikai felmérés szerint e férfiak azok körébe tartoznak, akiknél a leggyakrabban fordul elő, hogy az óvszer elszakad vagy lecsúszik.

Michael Reece, az Indiana Egyetem kutatója szerint az emberi hímvessző rendkívül változatos formájú és méretű lehet, óvszert ennek ellenére azonban csak néhány méretben lehet kapni, ezért fordulhat elő, hogy vannak férfiak, akik túl szűk vagy túl bő kondommal kénytelenek beérni, ami természetesen kihat a szexuális életükre is, és nem mellesleg befolyásolja a védekezés hatékonyságát is.

Egy Reece és munkatársai által készített felmérés szerint a férfiak tekintélyes részének van valamilyen problémája az óvszerek méretével: az általuk megkérdezettek 21%-a túl szoros, 18%-a túl rövid, 10%-a túl bő, és 7%-a csak túl hosszú óvszert talál csak magára.

A probléma kezelését segítendő, a kutatók kidolgoztak egy kérdőívet, melynek segítségével az egészségügyi dolgozók, pl. HIV-központok munkatársai, diszkrét módon nyújthatnak segítséget az érintett férfiaknak abban, hogy megtalálják a számukra megfelelő óvszert. A kérdőív emellett támpontot adhatna az óvszergyártóknak is, hogy feltérképezzék a fogyasztói szükségleteket, és változatosabb méretű, kényelmesebb termékeket állíthassanak elő.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/ovszer_szex_vedekezes