Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Egy szexuális felmérés megdöbbentő eredményei

Egy pekingi középiskolákban végzett felmérésből kiderül, hogy a diákok sokkal szabadosabban élnek, mint azt a tanáraik vagy szüleik gondolnák.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!



A Capital Normal Egyetem által végzett felmérésen a válaszadók több mint fele úgy gondolta, nincs semmi rossz egy egyéjszakás kalandban, és 6,2 százalék beismerte, hogy volt is benne már része. A megkérdezett 2300 fiatal körében az első szexuális együttlét átlagosan 15 éves korban történt. (A Durex cég által 2000-ben végzett felmérés szerint ugyanez a szám az egész világra nézve 17,3 év.) Az eredmény nemcsak a tanárokat és a szülőket, de az iskolákban szexuális felvilágosítást végzőket is meglepte.

„Az új generáció igen nyitott a szexualitás terén, ezt pedig a társadalom gyors változásának eredménye”- mondta Zhang Meimei, a kutatást végző egyetem professzora. Jól illusztrálja ezt az álláspontot a megkérdezett 1300 lány véleménye: mindössze 6 mondana egyértelmű nemet, ha fiúbarátja a tettek mezejére szeretne lépni. „Ameddig szeret, addig ez rendben is van”- volt a tipikus válasz a tinilányok részéről. 200 megkérdezett – fiúk és lányok egyaránt – válaszolta azt, ha lehetőségük adódna egy egyéjszakás kalandra, bele is mennének. Azok, akik komolynak mondható párkapcsolatban éltek, azt vallották, hogy szívesebben élnének szexuális életet, miután leérettségiztek. A fiatalok 30 százalék szerint a tinédzserkori szex helyes, mindaddig, amíg közös megegyezésen alapul és 55 százalék szerint pedig minden attól függ, mennyire szeretik egymást.

Sajnos azonban a nyitottság, valamint a szexuális tájékozottság és tudatosság között nagy szakadék tátong. A fiatalok bevallása szerint több mint 40 százalék nem védekezett az első együttlét során. Az országban az utóbbi években rohamosan növekszik a tinédzserterhességek száma. Az évente végrehajtott nagyjából 1,5 millió abortusz egynegyedét fiatalkorú lányoknál végzik.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/kina_szex