4 szuper fűszerkeverékhez 4 szuper recept | Vital.hu
2018. Augusztus 16. csütörtök
A fűszer az étel lelke. Nem csak az ízekben tobzódhatunk, de az egészségre, az emésztésre is jótékony hatással bír. A Gyógyfű Kft. különleges fűszerkeverékeivel készítettük Önöknek az alábbi finomságokat.

Vargányás sertéskaraj

varganyas

Gyógyfű fűszerkeverék: vargányás sertéssült, ragu

A vargányagomba és a borókabogyó enyhén vad jelleget ad az elkészített ételeknek. Az új főzési szokások kedvelőinek ajánljuk.

Hozzávalók <

- 1 kg sertés rövidkaraj

- 2 gerezd fokhagyma

- Gyógyfű vargányás sertéssült, ragu fűszerkeverék

- 1 kis csokor petrezselyem

- só

- bors

- 3 ek olívaolaj

Elkészítés

A húst egyben hagyjuk, megszórjuk a fűszerekeverékkel, sózzuk, borsozzuk, bekenjük az apróra vágott fokhagymával, rárakosgatjuk a petrezselyemleveleket. Tepsibe vagy római tálba tesszük, a hús tetejét meglocsoljuk az olívaolajjal. 1 dl vízet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe. Puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Baconba tekert fácánmellfilé

baconos

Gyógyfű fűszerkeverék: vadszárnyas pecsenye

Erősen aromás fűszerkeverék. A hagyományos és az új ízek kedvelői egyaránt sikerrel használhatják fel vadszárnyas sültek készítéséhez.

Hozzávalók:

- 4 db fácánmellfilé

- 8 szelet baconszalonna

- Gyógyfű vadszárnyas pecsenye fűszerkeverék

- 1/2 dl száraz fehér bor

- Só

- bors

Elkészítés:

A fácánmellfiléket kisebb darabokra vágjuk, beszórjuk Gyógyfű Vadszárnyas Pecsenye fűszerkeverékkel, némi sóval, borssal. Betekerjük a húsokat a baconszalonnába.Serpenyőbe tesszük, aláöntjük a száraz fehér bort. Fedővel lefedjük, a hús puhulásáig pároljuk. Ha elég puha, levesszük a fedőt és pirosra sütjük.

Grillezett pisztráng

grilllezett-pisztrang

Gyógyfű fűszerkeverék: sült hal

Kellemes, mediterrán ízhatású fűszerkeverék; gyógynövényként is jelentős hazai fűszernövényekből áll. Az összeállítás jól illeszkedik a közismerten egészséges halételekhez.

Hozzávalók:

- 2 db közepes pisztráng

- 2 ek. olívaolaj

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 dl fehérbor

- só, bors ízlés szerint

- Gyógyfű Sülthal fűszerkeverék

Elkészítés:

Páclé: a fehér bort és az olívaolajat összeöntjük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a Gyógyfű Sülthal fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk. Az előkészített, beírdalt halakat beletesszük a páclébe kb. fél órára, kivesszük, faszénen meggrillezzük.

Grillezett marha

grill-marha

Gyógyfű fűszerkeverék: préri marhasült, ragu

Marhahús száraz pácolásához, fűszerezéséhez alkalmas ez a hagyományos és modern gasztronómiai gyakorlatot ötvöző fűszerkeverék. Különösen ajánljuk mártásos húsételek készítéséhez.

Hozzávalók

-4 vastag szelet marhahús (lehet steakhús vagy hátszín)

-só, bors

-1 ek. olívaolaj

-Gyógyfű Préri marhasült fűszerkeverék

Elkészítés:

Száraz pácolást készítünk: a fűszerkeveréket közvetlenül a húsra dörzsöljük, kevés olajjal is bedörzsöljük, zsírpapírba illetve alufóliába csomagoljuk. Akár egy napig is állhat benne, de 3-4 órá is elegendő. Feltesszük a faszénre, és addig sütjük, amíg szép barna kéreg nem nem lesz mindkét oldalán. Utána fedjük le a grillt, és minimum 1 órán át még süssük át rendesen a vastag hússzeleteket.


Szerző: Nagy Tünde
2018. 08. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés