2019. Augusztus 26. hétfő


Hozzávalók
4 körte
2 ek. cukor
1 zellergumó
20 dkg pármai sonka
1 zöldpaprika (lehet piros színű is, csak csípős ne legyen)
2 ek. földimogyoró
6 ek. könnyű majonéz
4 ek. tejszín
3 ek. citromlé
1 kk. mustár
apróra vágott zellerlevél


ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott körtéket nyolcadokra szeljük, a magházat kivágjuk, majd a gyümölcsöt cukros vízben kb. 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A zellergumót is meghámozzuk, majd spagettivékony csíkokra vágjuk. Hasonló méretű csíkokra vágjuk a sonkát és a paprikát is. Egy nagyobb salátástálban összekeverjük a zöldségeket, és meg szórjuk durvára vágott mogyoróval.

Az öntethez összekeverjük a majonézt, a tejszínt, a citromlevet és a mustárt, kicsit megsózzuk, és ráöntjük a salátára. Díszítésképpen megszórjuk egy kevés finomra vágott zellerlevéllel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés