2017. Július 26. szerda
Tél végére a legegészségesebbek szervezete is kimeríti védelmi kapacitásait, vitamin- és ásványi anyagraktárait. Ilyenkor fásultnak, fáradékonynak érezzük magunkat, de nem tudunk éjszakánként sem tökéletesen pihenni. Testileg, lelkileg legyengülünk, hamarabb megbetegszünk, még a kisebb fertőzések is könnyebben leterítenek. Testi jelei is vannak ennek az állapotnak, olykor szinte megriadunk, amikor a tükörbe nézve sápadt arcot látunk, a szem alatt sötét karikákkal. Szerencsére van segítség: a megfelelő Schüssler-sókkal segíthetünk szervezetünknek új erőt, tavaszi lendületet kapni.

schusslerhezkep

A téli hónapokban nemcsak a hideg és a fényhiány viseli meg szervezetünket, hanem az ebben az évszakban jellemzően egészségtelenebb életmódunk is. Legtöbben ebben az időben jóval kevesebbet mozgunk, többet tartózkodunk szennyezett levegőjű környezetben, ritkábban vagyunk tiszta, friss levegőn. Még a táplálékaink is nehezebben emészthetők, zsírosabbak, kalóriadúsabbak ilyenkor, sőt, jobban ki vagyunk téve a tartósítószereknek, a messziről utaztatott primőrárukban lévő kemikáliáknak is. A következmények pedig nem maradnak el!

Itt kaphatók Shüssler-sók 50%-os kedvezménnyel>> 

Tünetek, figyelmeztető jelek

Nem csoda, hogy tél végére már gyakorta testi jelei is vannak a „tavaszi fáradtságnak” is nevezett általános leromlásnak. A káros környezeti hatások, a felszaporodott méreganyagok egyik jele a bőr megereszkedése, a végtagokon illetve az arcon kialakuló duzzanat és a rettegett narancsbőr kialakulása is. Tükörbe nézve az arcunkon is láthatjuk a kimerülés jeleit: van, akinek ödémás, táskás lesz a szeme alja, másnak sötétbarnára színeződik a szemzugban a bőre, pigmentfoltok jelennek meg az arcán és az sem ritka, hogy az orra pirosra színeződik. Ezekből a jelekből az arcdiagnosztikában járatos szakember meg tudja állapítani, hogy milyen ásványi anyag hiánya vagy mely szervünk (például a májunk vagy a vesénk) esetleges funkciózavara van a háttérben. A salakanyagok eltávolításában, a szervezet általános méregtelenítésében és regenerálásában az adott problémának megfelelő, jól kiválasztott Schüssler-sók segíthetnek.

Schüssler méregtelenítő kúra

A Schüssler-féle terápiás rendszer e három sója együttesen támogatja a szervezet kiválasztási és méregtelenítő folyamatait. A kúra alkalmazása különösen javasolt, ha a bőrén ásványi anyag hiányra utaló tüneteket észlel, mint például a belső szemzug sárgás-barnás elszíneződése, vagy különböző foltok és a korpás fejbőr megjelenése, ill. a narancsbőr kialakulása. A kombináció az alábbi Schüssler-féle sókat tartalmazza:

Nr. 6. Kalium sulfuricum

Funkció: a bőr, a nyálkahártyák és a savós hártyák szöveti sója. A kálium-sulfuricum ásványi só általánosságban a méregtelenítő és a kiválasztási folyamatokat fokozza. Arcdiagnosztikai és hiánytünetek:

a belső szemzug barnás elszíneződése

arc okkersárga elszíneződése „A” alakban

pigmentációs eltérések az arcon

sárgás, lemezes hámlású korpás fejbőr

Kísérő hiánytünetek, jellemző eltérések: A Kálium-sulfuricum ásvány só hiányállapotban gyakori tünet a különféle pigmentációs eltérések, mint például a májfolt kialakulása.

Alkalmazási területek:

pigmentációs zavarok (májfolt, vitiligo)

gyulladásos folyamatok (kötőhártya-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut) esetén, ha a váladék sárga színű

ekcéma kezelésében a bőrfolyamat sárga váladékozása esetén

köhögés kezelésében sárga váladék esetén

korpás fejbőr kezelésben, ha a lemezkék sárgásak

Ajánlott potencia: D6

Nr. 10. Natrium sulfuricum

Funkció: természetes vízhajtó. A Natrium-szulfát a sejtközötti térben található meg. Funkciója, hogy a szervezetet víztelenítse, az anyagcseretermékeket kiválassza, és az epe mennyiségét szabályozza.

Arcdiagnosztikai és hiánytünetek:

vizesedés, láboedema

„táskás” szemek

rosacea, gyulladásos vörös arcbőr az orrtól az arcra terjedően

a száj körül zöldses-sárga elszíneződés tapasztalható

Kísérő hiánytünetek, jellemző eltérések:

fázékony,

ingerlékeny

közönyös

kedvetlen

Alkalmazási területek:

A kiválasztó szervek, mint például vesék, a húgyhólyag megbetegedéseinél. Epehólyag-gyulladás, epekő esetén. Reumatikus panaszoknál, valamint nedvedző alsó lábszári fekélyek, régi sebek esetén gondoljunk Natrium sulfuricumra.

Ajánlott potencia: D6

Nr. 8. Natrium chloratum

Funkció: Méregtelenítés, a hő- és folyadékháztartás, a sav-bázis háztartás szabályozása, a sejtek újraképződésének, az idegek és izmok ingerelhetőségének elősegítése. A nátrium szabályozza a vízháztartást, az ozmotikus nyomást, a sav-bázis egyensúlyt, felelős az izmok és az idegek ingerelhetőségéért (Na-K pumpa), elősegíti a sejtek újraképződését és a vörösvértestek termelődését.

Arcdiagnosztikai és hiánytünetek:

száraz, vízhiányos bőr

tág pórusok

zselatinos, nem letörölhető bőrfénylés

hajas fejbőr határán piros csík

Alkalmazási területek:

allergiás kórképek, szénanátha, nyálkahártya-hurutok, száraz bőr,

étvágytalanság, lesoványodás,

híg váladékozással jelentkező hurutok

atóniás székrekedés

migrén

Ajánlott potencia: D6

Forrás: www.ehe.co.hu

A Schüssler méregtelenítő kúra javasolt adagolása:

nap 3x1 tabletta Nr. 6 Kalium sulfuricum D6

nap 3x1 tabletta Nr.10.Natrium sulfuricum D6

nap 3x1 tabletta Nr. 8 Natrium chloratum D6

A napi adagot oldja fel napi másfél liter buborékmentes vízben, és a nap folyamán kortyolgassa el. A kúra ideje: 3 hónap.

Itt kaphatók Shüssler-sók 50%-os kedvezménnyel>> 


Forrás: www.ehe.co.hu
2017. 02. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés