2020. Május 27. szerda
Kínában és Indiában évezredek óta úgy tartják, hogy lábfejünk tükrözi személyiségünket és egészségi állapotunkat. Ugyanígy vélekedik Jane Sheehan brit reflexológus is, aki szerint a lábfej az emésztésünk működésétől a társas kapcsolatainkig mindent elárul rólunk.

Nagylábujj
Ha a nagylábujjunk sokkal hosszabb a többinél, éles eszű, kreatív gondolkodók vagyunk, de nem feltétlenül tudunk összpontosítani, és néha nem látjuk át teljesen a feladatokat. Ha viszont a nagylábujjunk viszonylag kicsi, ez arra utal, hogy kiválóan képesek vagyunk több feladat egyidejű, hatékony megoldására.

lábfej, lábujj

Második lábujj
Minél hosszabb a második lábujjunk, annál erősebb bennünk a vezetői készség. Ez a dinamizmus azonban könnyen diktátorkodásba csaphat át. Az indiai hagyomány szerint a sasszemű anyák nem engedték, hogy fiuk olyan lányt vegyen feleségül, akinek hosszú a második lábujja, mert ez arra utalt, hogy „házi sárkány” lesz.
A kisméretű második lábujj azonban nem jelenti az ellenkezőjét. Egyszerűen arra utal, hogy a személy kivárja a megfelelő alkalmat, értékeli a harmóniát, és nem próbál meg fejjel a falnak menni a problémák megoldásában.

Harmadik lábujj
A kínaiak az energiával, lendülettel és akaraterővel hozzák összefüggésbe ezt a lábujjat. Ha viszonylag hosszú, azt jelenti, hogy a személy hihetetlenül energikus és leleményes. Ha valakinek rövid ez a lábujja, az élet örömeit élvezi. Szereti a nyugalmat, és nem izgatja fel magát sok mindenen.

Negyedik lábujj
A hosszú, egyenes negyedik lábujj arra utal, hogy a személy családközpontú. A lábujj elhajlása a szeretteivel való kapcsolat megromlására utal; a kínaiak szerint az ilyen emberek rendkívül érzékeny lelkűek és empatikusak. Akinek ez a lábujja rövidebb, annak nem annyira fontos a család és a társas kapcsolat, inkább más dolgokra összpontosít az életben.

Kislábujj
A rövid kislábujjal rendelkezőkre a gyerekes huncutság jellemző. Kerülik a felelősséget, hamar elunják magukat, és állandóan újabb és újabb szórakoztató tevékenységeket keresnek.
Ha valaki külön tudja mozgatni a kislábujját a negyedik lábujjától, impulzív, kalandvágyó és elbűvölő személyiséggel rendelkezik. Azok, akik erre nem képesek, többre értékelik a rutint, a biztonságot és a lojalitást. Ez alapján tehát a nőknek egyéjszakás kalandra olyan pasit érdemes választaniuk, aki külön mozgatja a kislábujját, de ha valaki jó férjet keres, mindenképpen olyat válasszon, aki nem képes erre.

Fokozatosan csökkenő méretű lábujjak
A szép fokozatosan csökkenő méretű lábujjak módszeres, pontos és rendkívül gyakorlatias személyiségre utalnak. Az ilyen ember odafigyel a részletekre, és mindig befejezi azt, amit elkezdett.

Széles lábfej
Az ilyen emberek állandóan mozgásban vannak, egy pillanatra sem pihennek. A kínaiak azt mondják, erősen megveti a lábát a földön.

Hosszú keskeny lábfej
Az ilyen lábúak imádják a kényeztetést, és nem bánják, ha mások végzik el helyettük a kemény munkát. Erős esztétikai érzékkel rendelkeznek, és szeretik a szépet a környezetükben.

Talpív
A magas talpív a nagyon önálló és önelégült emberekre jellemző. Sok időt fordítanak magukra, és néha azzal vádolják őket, hogy már-már antiszociálisak. Ha viszont valaki átlagos vagy alacsony talpívvel rendelkezik, szereti mások társaságát, és eléggé extrovertált. Szereti jól érezni magát, és annak is örül, ha mások is így éreznek.


Forrás: Medipress
2011. 10. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés